Ekologiškas šaltai spaustas, nerafinuotas saulėgrąžų aliejus BIONATURALIS 1l.

 

Šalto spaudimo, nerafinuotas, pagamintas iš high oleic saulėgrąžų rūšies, todėl puikiai tinka kepimui.

Jei mėgstate gaminti ir vertinate tik aukščiausios kokybės maisto produktus, kurie ne tik pagardina ruošiamus kulinarinius šedevrus, bet ir yra labai sveiki, tada ekologiškas saulėgrąžų aliejus Bionaturalis- puikus pasirinkimas!

Įdomu, kaip gaminamas ekologiškas šalto spaudimo saulėgrąžų aliejus? Saulėgrąžų sėklos pirmiausia yra kruopščiai išvalomos, o vėliau — spaudžiamos šaltu būdu. Būtent dėl šio ypatingo spaudimo būdo aliejus išlaiko natūralų skonį ir kvapą. Išspaudus saulėgrąžų sėklas, aliejus du kartus filtruojamas nenaudojant jokių priedų bei chemikalų. Būdinga aukso geltonumo spalva ir švelnus saulėgrąžų branduolių skonis.

„Bionaturalis“ — tai lašelis tyrumo Jūsų gaminamiems patiekalams!

  • Produkto energinė ir maistinė vertė
  • 100 g energinė ir maistinė vertė: 3700 kJ / 900 kcal.
  • Riebalai: 100g,
  • Iš kurių:
  • Sočiųjų riebalų rūgščių: 7,49g
  • Mononesočiųjų riebalų rūgščių: 82,07g
  • Polinesočiųjų riebalų rūgščių: 10,2g
  • Angliavandeniai: 0g
  • Iš kurių cukrų: 0g
  • Baltymai: 0g
  • Druska: 0g
  • Vitaminas E: 30mg

 

Internetu  prekes galite įsigyti mūsų partnerių parduotuvėse:

 

Didieji prekybos centrai bei mažosios parduotuvėlės Lietuvoje, kuriose galite įsigyti mūsų produkciją.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekologiškas saulėgrąžų aliejus

 

Šių dienų žmonės neįsivaizduoja savo kasdieninės virtuvės be aliejaus, kuris naudojamas tiek kulinarijoje, tiek konditerijoje. Jų yra pačių įvairiausių. Vienas iš plačiausiai paplitusių – saulėgrąžų aliejus. Ši sąvoka vienu gaminiu neapsiriboja, nes saulėgrąžų aliejus gali būti dviejų rūšių: rafinuotas ir nerafinuotas. Verta žinoti, jog ekologiškas saulėgrąžų aliejus pasižymi didesniu kiekiu naudingų medžiagų žmogaus organizmui, nei įprastas aliejus, kurį perkate už mažesnę kainą prekybos centruose.

Ekologiškas nerafinuotas saulėgrąžų aliejus

Tiek mokslininkai, tiek medikai vieningai teigia, jog pats naudingiausias aliejus, naudojamas tiek virtuvėje, tiek kosmetikos gamyboje, tiek kasdieninėje buityje – ekologiškas nerafinuotas saulėgrąžų aliejus. Jis yra išlaikęs natūralų saulėgrąžų skonį ir kvapą. Dažnai kepiniams pasirenkama rafinuotas saulėgrąžų aliejus, dėl to, jog jis  neturi specifinio saulėgrąžų skonio. Tačiau verta žinoti, jog „išvalytas“ aliejus neturės ne tik stipriau juntamo saulėgrąžų kvapo ir skonio, bet ir didelės dalies Jūsų organizmui reikalingų medžiagų. Be to, kaitinamas aliejus iki tam tikros temperatūros ima gaminti kancerogenines medžiagas. Šia savybe ir pasižymi rafinuoti daugelio rūšių aliejai. Tad jeigu salotoms, padažams ar kitiems šaltiems užkandžiams pasirinkote rafinuotą saulėgrąžų aliejų, tai ilgesnio kepimo ant ugnies reikalaujantiems patiekalams gaminti neabejotinai rinkitės nerafinuotą saulėgrąžų aliejų.

Šalto spaudimo nerafinuotas saulėgrąžų aliejus

Šalto spaudimo nerafinuotas saulėgrąžų aliejus yra spaudžiamas mechaninėmis priemonėmis  iš saulėgrąžų sėklų nenaudojant nei karščio nei jokių tirpiklių. Todėl jame išlieka didelė dalis Omega 6, vitamino E, antioksidantų, tokotrienolio, linoleno rūgšties. Šios ir kitos medžiagos yra itin naudingos žmogaus organizmui, nes padedu efektyviai kovoti su šiomis dienomis sparčiai žmoniją puolančiomis virusinėmis ir onkologinėmis ligomis.

 Idealiai subalansuotas  šiame aliejuje esančių mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių mišinys yra veiksminga priemonė, padedanti mažinti blogojo cholesterolio kiekį žmogaus organizme. Dėl šios priežasties daug žmonių įtraukia šį produktą į savo kasdienį mitybos racioną.

Šiuolaikinės moterys, naudodamos priemones veido ir kūno grožiui puoselėti, dažnai į pagalbą pasitelkia ir natūralias priemones. Ekologiškas saulėgrąžų aliejus tokiose grožio puoselėjimo procedūrose yra labai populiarus. Jo sudėtyje esantis  vitaminas E labai efektyviai minkština veido ir rankų odą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *